A feast for the eyes and palate

Fjällfisk tillagad på planka över öppen eld

2 fiskar
Salt, socker, peppar
Någon vildplockat ört som älgört eller rölleka

Filea fisken och skär skivor, lägg fisken på träspån
Krydda fisken med salt/socker och örter låt marinera fisken
Lägg spånet med fisken mitt över glöden och låt värmen från glöden och plankan tillaga fisken
Vrid på plankan då och då så att fisken blir jämnt tillagad
Krydda den färdiga fisken med några drag med pepparkvarnen

Gräddkokta kantareller med sotad vitkål och höstäpple
Kantareller
Smör
Gul lök
Vispgrädde
Mjölk
Salt, peppar
Brunost
Lätt sockrade lingon
Höstäpple

Värm en stekpanna över elden, lägg i svamparna och låt vätskan koka bort. Lägg ner smör och lök och låt fräsa med svampen. Tillsätt grädde och mjölk och låt såsen puttra tills den börjar tjockna. Salt, peppra och tillsätt brunosten och stek en stund.

Sotad vitkål
Glödbaka ett helt kålhuvud i glöden. Snurra lite så att det bränt helt runt om och baka klart. Skala av det brända. Hacka upp kålen i bitar, krydda med salt, peppar och lite kallpressad rapsolja. Servera med grillat höstäpple som fått bli mjukt och varmt från värmen från elden.

Toppa den glödbakade fisken med kantarellerna, vitkålröran och toppa med de lätt sockrade lingonen. Ät direkt av plankan eller lägg att på ett gott glödbakat bröd.
Njut!