om oss

I år är det 20 år sedan Sissi Kewenter, grundare av Skhoop, tog en iskall promenad genom Åre, som skulle komma att förändra hennes liv. Frusen och förändringsbenägen fick hon en idé om ett plagg som inte fanns på marknaden – en varm, praktiskt och snygg kjol för alla väder, aktiviteter och bakdelar. Några timmar senare såg den första kjolen från Skhoop, tillverkad av en gammal dunjacka, dagens ljus. Resten är, som vi säger – historia.

Bakgrunden som frilansdesigner och produktutvecklare, en gedigen kunskap om textil och ett mod att tänka annorlunda, gjorde att en sax, en symaskin och en förbrukad dunjacka var allt Sissi behövde för att göra verklighet av sin idé. Den första prototypen var klar ungefär samtidigt som händerna tinat upp.

Åre är än idag företagets hemvist. Mycket har hänt under åren som gått, men Skhoop står kvar vid sina grundvärderingar och själen i företaget är starkare än någonsin. Skhoop jobbar miljömedvetet när de väljer material och accessoarer till sina plagg. Skhoop har valt att jobba med ”certified 100 by Oeko-Tex®” som de anser vara ett bra konsument certifierings system. Detta för att kunna erbjuda hållbara plagg både i miljötänk men även att konsumenten ska känna en trygghet i vad de köper.
”Vi tror på att vara snälla, göra bra produkter som gör gott för våra kunder och som funkar i vardagen.” säger Sissi.

OM SKHOOPS KJOLAR:
Skhoops kjolar funkar lika bra i vardagen som på fritiden och för ett aktivt liv. Användningsområdena är lika många som valmöjligheterna. Löpning, längdåkning, långfärdsskridskor, slalom och ridning är bara några exempel kjolarna funkar för. Under åren har originalkjolen fått sällskap av fler varianter. Allt från hellånga vadderade vinterkjolar som klarar av ett arktiskt klimat, till lätta, mönstrade sommarkjolar som förgyller lata eller aktiva sommardagar på stranden, i staden eller på äventyret.

SKHOOP FAKTA
Att göra affärer med hjärtat har visat sig vara lyckat. Idag finns Skhoop i Europa, USA och Kanada. Du hittar Skhoop i välsorterade friluftsbutiker och givetvis på www.skhoop.se

Det hela började med... läs hela vår historia!

Snabba leveranser

Du får din beställning inom ett par dagar

Smidig kontakt

Maila oss och få snabbt svar på dina funderingar

Designed in Åre

Designed in Sweden, by women for women