Stäng
SKHOOP SISTERS

SKHOOP gillar att vara utomhus! Vi gillar även er tjejer som älskar att vistas utomhus, oavsett aktivitet. SKHOOP Sisters är SKHOOP´s egna ambassadörer för att sprida glädje och intresse för naturens alla aktiviteter.

Lisa

Lisa Lindblom är tjejen som är uppväxt bland fjäll, som älskar att vara ute, året runt. Med ett leende på läpparna tvekar hon inte inför att ta en träningsrunda på stig, fjäll eller myr oavsett väder. Skidåkning uppför och nerför är ett annat stort intresse.Vintertid finner man Lisa någonstans bland fjälltopparna i Kebnekaiseområdet. Lisa står för det vi på SKHOOP värdesätter; att finna glädje och lätthet i att vara utomhus!

 

Frågor & Svar

Namn: Lisa Lindblom

Ålder: 28 år

Bor: halva året på fjället, och andra halvan i Jämtland

Ursprungligen från: Åsarna, Jämtland

Yrke: Platschef, STF Kebnekaise Fjällstation

Aktiviteter du håller på med: Jag har aktivt valt ett liv och en livsstil där friluftsliv genomsyrar min vardag, i allt jag gör. Fjället är min arbetsplats men också där jag söker ro och finner adrenalinkickar. Löpning, skidåkning, draghundskörning får mycket av min tid.

 

Favoritställe för ute-äventyr: Svenska fjällen, de har så mycket att erbjuda.

Bästa ute-mat: i lunchpaketet ligger oftast ostmackor, men jag äter gärna Suovas direkt från Murrikkan..

Knäppaste minnet från naturen: måste ju vara någon av de gånger glömt gå på toa innan jag gett mig ut på skidorna och i stället valt att kissa i farten bakom hundarna. Det känns lite märkligt och kräver lite teknik….  

Vad förde dig till just Kebnekaiseområdet? Jag är uppvuxen i Jämtlandsfjällen och hade jobbat åt Svenska turistföreningen flera år då jag blev erbjuden att jobba med och för fjällstationen vid Kebnekaise. Nya utmaningar och fjäll att utforska gjorde att jag tackade ja.

Finaste namnet på ett fjäll: Jag gillar Hulkedurrie, det ligger bra i munnen och är en fantastisk plats.

Antal tältnätter (utenätter) per år: Det är inte många. Antalet dagar till fjälls är däremot ca 200 per år.

 

Saker du gör när du inte måste göra något: Äter lång frukost, är ute hela eller stora delar av dagen, gör något aktivt, och uppskattar att få laga mat och ta det lugnt.

Om jag vore en färg är jag: AQUA!

Mitt stoltaste ögonblick: 2010 vann jag VM-guld i draghundskörning tillsammans med mina hundar. Det var en dröm som gick i uppfyllelse!

____________________________________________________________________________________________

Ellen

Ellen Poggats Sarri är en tjej som lever bland fjällen i Kebnekaise trakten, där renskötslen är en stor del av hennes liv. SKHOOP känner att Ellen´s glädje för natur och uteliv är något som vi också värdesätter - enkelheten och det positiva energin! 

 

Frågor & Svar

Namn: Ellen Poggats Sarri

Ålder: 21 år

Bor: Nikkaluokta, 2mil öster om Kebnekaise

Yrke: Mångsysslare, bland annat skoterchaufför och renpiga

Favoritställe i naturen: Neasketvaggi. En vacker dal väster om Kebnekaise fjällstation. Där ligger mitt hjärta. Ser ni omgivningen och miljön, förstår ni den obeskrivliga kärleken till den platsen

Vad betyder renarna/renskötseln för dig: Det är min definition av livskraft. Det är det som gör mig till den jag är och något jag bär med mig i allt jag gör

Mäktigaste minnet från naturen/fjällen:
 Den känslan av ödmjukhet som omsveper dig när du vistas i den till synes hårda & karga miljö vår fjällvärld bjuder på. Alla varma möten på fjället, dom varma leendena och omtanken man får av dom man stöter på. Känslan av att man aldrig är ensam, även fast man till stor del är det. Om det är något som tar fram det bästa av en människa, är det att vistas där vi är mer sårbara och behöver varandra. Ensam är inte stark! 
Något jag drömmer om: En bärkraftig, stor och stark framtid för renskötseln. Jag drömmer om att få ge vidare, till mina kommande barn och barnbarn, det arv jag en gång fick av mina föräldrar och de mina innan mig. Kunna se den kommade generationen, växa upp sida vid sida med renskötseln

Bästa ute-mat: Det finns inget som gör mig så lycklig som en ryknade het kopp kaffe när det är som kyligast ute. Gärna med en bit torrkött till, men finns inte det duger näst intill allt. Man får inte vara kräsen på fjället.

Saker jag gör om jag inte måste någonting: Sitter vid symaskinen, packar kälken och drar upp till fjälls eller kanske bara går en byarunda för en skvätt svart kopp kaffe..

 

                                                    ____________________________________________________________________________________________

INGRID

Ingrid Kjellström är Stockholmstjejen som gärna går upp klockan 5 innan jobbet för att hinna cykla en tur i soluppgången, och kommer oftast till jobbet på sin cykel. Allra helst cyklar Ingrid i berg utomlands och på vägar där hon inte varit innan. Även om drömmarna är stora tar Ingrid tillvara på den natur och de äventyr som vardagen erbjuder och sin dagliga dos av mindfullness får Ingrid av just cyklingen - något som vi på SKHOOP tycker låter helt underbart! 

 


Frågor & Svar

Namn: Ingrid Kjellström

Ålder: 27 år

Bor: På Lidingö, Stockholm

Yrke: Civilingengör, jobbar med berg och tunnlar

Aktiviteter du håller på med: Jag håller på med cykling i alla dess former - året om. Längdskidorna använder jag aktivt under vinterhalvåret, samt emellanåt kör jag även triathlon samt löpning. Så fort tillfälle ges ger jag mig ut på vandring samt toppturer, något jag gillar skarpt! 

 

Favoritställe för ute-äventyr: Bergiga områden på semestern, tex norra Italien är en pärla för landsvägscykling. I vardagligen utforskar jag och njuter av mitt närområde - Stockholms naturreservat. Naturen finns runt hörnet bara man ger sig själv tiden att ta sig dit! 

Bästa ute-mat: Mackorna med norsk brunost och nötter ligger ofta nedpackat i min ryggsäck.. 

Märkligaste minnet från naturen: Det måste vara när jag vandrade turen GR20 som innebär att man korsar Korsika från norr till söder över öns bergskedja. En natt vaknade jag av ett skrik - då hade min vän blivit biten av en räv genom tältduken. Vi var mitt ute i ödemarken och var livrädda över att hon skulle få rabies. Men det gick bra och ni i efterhand kan vi skratta gott åt det.. :) 

Vilket är ditt häftigaste minne från naturen? Jag var med i ett 5-dygns multisportrace när jag var utbytesstudent i Schweiz 2014. Vi tävlade i lag och rörde oss 16 mil. Det var en otrolig upplevelse att cykla och springa i Alperna samt att dela fram- och motgångar med lagkamraterna.


Prestationer jag är extra stolt över:
 
Att lära min franska pojkvän åka skidor - och samma år åka Vasaloppet tillsammans! Jag är också stolt över att ha genomfört Tromsö Skyrace i nord-Norge, ett av de tuffaste terränglöpningsloppen! Båda dessa äventyr/lopp har varit riktigt utmanande på grund av både väder och naturens starka makter. 

Äventyr jag drömmer om: Just nu drömmer jag om att åka till Nepal eller Nya Zeeland för att vandra. På längre sikt vill jag springa Ultra Trail Mont Blanc. På vardaglig basis hemma drömmer jag om att tävla på cykel och att göra det bra och snyggt tillsammans med mitt lag! 

 

Saker du gör när du inte måste göra något: Bakar och lagar mat, helst vegetariskt! :)