Stäng

I år är det 20 år sedan Sissi Kewenter, grundare av Skhoop, tog en iskall promenad genom Åre, som skulle komma att förändra hennes liv. Frusen och förändringsbenägen fick hon en idé om ett plagg som inte fanns på marknaden – en varm, praktiskt och snygg kjol för alla väder, aktiviteter och bakdelar.

Några timmar senare såg den första kjolen från Skhoop, tillverkad av en gammal dunjacka, dagens ljus. Resten är, som vi säger – historia.

Bakgrunden som frilansdesigner och produktutvecklare, en gedigen kunskap om textil och ett mod att tänka annorlunda, gjorde att en sax, en symaskin och en förbrukad dunjacka var allt Sissi behövde för att göra verklighet av sin idé. Den första prototypen var klar ungefär samtidigt som händerna tinat upp.


Åre är än idag företagets hemvist. Mycket har hänt under åren som gått, men Skhoop står kvar vid sina grundvärderingar och själen i företaget är starkare än någonsin. ”Vi tror på att vara snälla, göra bra produkter som gör gott för våra kunder och som funkar i vardagen.” säger Sissi. ”Vi kanske inte alltid tagit den spikrakaste vägen, utan ibland följt hjärtat snarare än affärsplanen. Men vi har alltid kommit framåt och utvecklat produkter och inte minst oss själva samtidigt. Eftersom vi lär så länge vi lever, så kommer vi vara så otroligt kloka och förståndiga när vi fyller 40” skrattar Sissi avslutningsvis.

 

OM SKHOOPS KJOLAR
Skhoops kjolar funkar lika bra i vardagen som på fritiden och för ett aktivt liv. Användningsområdena är lika många som valmöjligheterna. Löpning, längdåkning, slalom och ridning är bara några exempel kjolarna funkar för. Under åren har originalkjolen fått sällskap av fler varianter. Allt från hellånga vadderade vinterkjolar som klarar av ett arktiskt klimat, till lätta, mönstrade sommarkjolar som förgyller lata eller aktiva sommardagar på stranden, i staden eller på äventyret.

 

SKHOOP FAKTA
Att göra affärer med hjärtat har visat sig vara lyckat. Idag finns Skhoop i cirka 10 länder, du hittar Skhoop hos våra duktiga återförsäljare