Stäng

Om oss

 

SKHOOP - The Original Skirt Company grundades 1999 av Sissi Kewenter i Åre i norra Skandinavien. Här i kylan fick hon till slut nog av att ta av och på kängor och täckbyxor varje gång hon skulle ut. Här växte behovet för en smart, lättanvänd och värmande lösning för rumpa och lår fram och den första täckkjolen såg fjällvärldens ljus för 16 år sedan. Tanken är idag att kjolen ska vara det självklara valet en kall vinterdag oavsett aktivitet.

 

När vi gör en kollektion är kjolen kärnan i allt. SKHOOPs kjolar går att kombinera med hela kollektionen. På SKHOOP utvecklar tjejer kjolar och tillbehör för tjejer. Vi vet hur kläderna ska sitta och vi testar alla våra produkter noga i Åres fjällvärld under alla förhållanden för att få fram den allra bästa passformen och hitta det optimala materialet. Eftersom att vi finns i Åre som är en by mitt i den stora fjällvärlden vet vi vad som krävs för att kunna vistas utomhus hela året runt, oavsett aktivitet och väder. Det är just det vi siktar på när vi tar fram kläder. Det ska vara funktionellt, underlätta aktiviteter utomhus och göra dig glad. Det startade med vinterkläder men idag har vi överfört vinterns tänk in i sommarhalvåret och tar fram härliga sommarkollektioner med samma målsättning.

 

De första kjolarna var mest tänkta att värma under mer stillsamma aktiviteter som promenader, men idag finns en kjol för varje tänkbar aktivitet. Det finns kjolar för tjejer som gillar att rida, cykla, åka skidor eller springa - för att nämna några. Vi kan dessutom som första företag i världen stoltsera med produkter i bland annat WINDSTOPPER®textil.

SKHOOP distribueras och säljs i en rad länder i Europa samt i USA och Kanada.

  

SKHOOP i Åre AB
Årevägen 55,  830 13 Åre
Phone office +46 647 50121
info@skhoop.se

 

test test