På bilden ser du Åreskutan en solig dag, samt vår kontorshund Nikita! :) 

SKHOOP- The Original Skirt Company grundades 1999 av Sissi Kewenter i Åre Sverige, Skandinavien, där vi fortfarande har vår bas.

När Sissi gick ut med hunden i Åres fjällvärld om vintern fick hon till slut nog av att ta av och på kängor och täckbyxor varje gång hon skulle ut i kylan. Här växte behovet för en smart och värmande lösning för rumpa och låren fram och den första täckkjolen såg fjällvärldens ljus.

Tanken är än idag att kjolen ska vara det självklara valet, liksom jackan, en kall vinterdag oavsett om man åker skidor eller går på hundpromenad eller väntar på tunnelbanan.

När vi gör en kollektion är kjolen kärnan i allt! På SKHOOP jobbar vi kontinuerligt med att våra plagg ska fungera för bästa upplevelse och känsla när vi är ute i naturen. Vi testar alla våra produkter noga i Åres fjällvärld under alla tänkbara väder förhållanden för att få fram bästa passform och materialval.

Eftersom att vi finns i Åre som är en by mitt i den stora fjällvärlden så krävs det bra lösningar för att kunna vistas utomhus hela året runt, oavsett aktivitet och väder och det är just det vi siktar på när vi tar fram kläder. Det ska vara funktionellt, underlätta aktiviteter utomhus och att du kan klä dig kvinnligt fast du är ute i naturen. Det startade med vinterkläder men idag har vi överfört vinterns tänk in i sommarhalvåret och tar fram härliga sommarkollektioner med samma målsättning.

De första kjolarna var mest tänkta att värma under mer stillsamma aktiviteter som promenader, men idag har vi en kjol för varje tänkbar aktivitet. Det finns kjolar för tjejer som gillar att rida, cykla, åka skidor eller springa- för att nämna några.

SKHOOP distribueras och säljs förutom i Sverige bland annat i Schweiz, Tjeckien, Finland, Nederländerna, Grönland, Norra USA och Kanada.

 

Stäng